YOUR FUTURE DATACENTER

Van hyper-converged naar hyper-converged 2.0 voor echte flexibiliteit

Your Future Datacenter

Steeds meer organisaties kiezen voor een hyperconverged-infrastructuur, waarbij opslag- en computing zijn geïntegreerd in clusters van servers die gemakkelijk zijn te vervangen en te schalen. Dat is niet zo vreemd, want IT-managers moeten voldoen aan een groeiend aantal eisen van binnen en buiten de organisatie, terwijl de behoeften regelmatig veranderen. Niet alle hyperconverged-oplossingen op de markt zijn echter even geschikt. Waar moeten IT-executives op letten bij de selectie van oplossingen voor hun organisatie?

De wensen

Bij investeringen in het datacenter geven IT-managers prioriteit aan:
• Een verhoogde operationele efficiëntie;
• Snellere levering van IT-diensten;
• Een flexibeler IT-omgeving.

Een manier om deze doelen te bereiken, is door een hyperconverged-oplossing te implementeren. Forrester beschrijft hyper-converged als een benadering van een technologische infrastructuur waarbij server-, storage- en netwerkfunctionaliteiten worden geïntegreerd in één modulaire laag, waaraan een software-laag wordt toegevoegd om assets in kaart te brengen, te integreren en configureren over verschillende units zonder dat hiervoor veel technologische kennis nodig is.

De werkelijkheid

Bij het bestuderen van hyperconverged-oplossingen op de markt komt echter al snel naar voren dat niet al deze oplossingen aan de definitie voldoen. In veel gevallen blijkt dat de oplossing juist meer aparte datasilo’s creëert, waardoor operationele efficiëntie verlaagd wordt. Daarnaast worden oplossingen vaak aangesloten op een netwerk dat niet kan voldoen aan de performance-eisen van de organisatie. Daardoor wordt het datacenter niet sneller, maar in sommige gevallen juist trager. Bovendien zijn in veel oplossingen de storage-, computing- en netwerkfaciliteiten niet onafhankelijk schaalbaar. Wanneer de organisatie behoefte heeft aan meer rekencapaciteit, is deze dus ook verplicht meer storage-capaciteit af te nemen.

Hyper-converged 2.0

Om deze problemen te omzeilen is een next-generation hyperconverged-oplossing nodig. Door switching en software defined networking (SDN) te integreren, wordt het datacenter eenvoudiger en efficiënter. De netwerkcapaciteit is beter te managen, waardoor de performance toeneemt. En omdat netwerk, storage en computing apart zijn te schalen, betalen organisaties nooit meer voor ongebruikte capaciteit.

Meer informatie over hyper-converged 2.0-oplossingen is te lezen in het e-book ‘First-generation vs. next-generation hyperconverged-oplossingen.’

First-generation vs. next-generation hyperconverged-oplossingen

De eerste generatie hyper-converged kent een aantal bottlenecks. Als reactie hierop is Hyper-converged 2.0 ontwikkeld. In dit e-book leest u alles over de verschillen en overeenkomsten tussen deze twee generaties hyper-converged.

GERELATEERD

Download

Het Grote Cybersecurity-rapport 2017

Het Cisco Cybersecurity-rapport 2017 beschrijft de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT security, de technieken en strategieën van moderne hackers en de meest voorkomende gebreken binnen de beveiliging van bedrijven.

DOWNLOAD

Blog

Breng de kosten van de IT-omgeving omlaag

De afgelopen jaren heeft een aantal ontwikkelingen gezorgd voor een steeds complexere IT-infrastructuur, terwijl er tegelijkertijd op de kosten moet worden bespaard. Hoe kunt u dat het beste doen?

LEES MEER

© 2018 | Algemene voorwaarden | Disclaimer