YOUR FUTURE DATACENTER

Snel van ontwikkeling naar productie met hyper-converged

Your Future Datacenter

Technologie is tegenwoordig een essentieel onderdeel geworden binnen bedrijven. Op de werkvloer wordt gebruikgemaakt van verschillende mobiele en webapplicaties en ook klanten kunnen applicaties gebruiken. Ontwikkelingen op het gebied van IT volgen elkaar in rap tempo op en voor veel bedrijven is de snelheid waarmee applicaties ontwikkeld of verbeterd kunnen worden dan ook zeer belangrijk. Want hoe sneller bedrijven in staat zijn om te vernieuwen en daarmee in te spelen op veranderingen in de markt, hoe sterker hun marktpositie is.

Het komt dan ook niet als verrassing dat bedrijven die (regelmatig) eigen software en applicaties ontwikkelen op zoek gaan naar manieren om het ontwikkelproces te versnellen. Een traditionele IT-infrastructuur is namelijk vaak niet berekend op de huidige vraag naar applicaties en bieden daardoor niet de gewenste snelheid. De stappen Ontwikkeling – Test – Acceptatie – Productie (OTAP) kunnen erg lang duren. Voor een goede ontwikkelomgeving zou je namelijk het liefst een bestaande omgeving nabouwen, maar dit is tijdrovend en kostbaar. Het gevolg is dat bij veel bedrijven met een traditionele infrastructuur de ontwikkelomgeving afwijkt van de productieomgeving, waardoor de kans op fouten groter wordt.

Hyper-converged als alternatief

Veel van deze bedrijven wijken daardoor uit naar alternatieven die goedkoper en sneller zijn. Hyperconverged-oplossingen bieden hierbij uitkomst. In deze oplossingen zijn storage, server en netwerk verenigd in één systeem en kan het beheer gedaan worden vanuit een centrale managementinterface. Doordat de beheertijd flink naar beneden gebracht wordt, blijft er meer tijd over om aan het ontwikkelproces te besteden.

De applicatieontwikkelaar kan zelf replica’s (snapshots) maken van een server/applicatie en deze volledig veilig testen. Hierbij kan er gebruik worden gemaakt van echte, gekloonde data, en wordt downtime vermeden. Door het gebruik van deze snapshots en het eenvoudige beheer worden bovendien de stappen van ontwikkeling tot productie een stuk sneller doorlopen.

Storage niet op orde

Organisaties gebruiken bovendien steeds een steeds grotere verscheidenheid aan applicaties en oplossingen, die allemaal beheerd moeten worden. Veel van deze applicaties verzamelen een grote hoeveelheid data, waar de IT-omgeving vaak in eerste instantie niet op berekend is. Naast dat organisaties kampen met een te kort aan storagecapaciteit, lopen IT-afdelingen veelal tegen dezelfde problemen aan wanneer het gaat om datamanagement. Zo wordt data opgeslagen in verschillende storagesilo’s, is de storage footprint groot of wordt de storagecapaciteit niet optimaal benut.

Omgeving nabootsen

Daarnaast kan met hyper-converged de test- en ontwikkelomgeving zo groot gemaakt worden als noodzakelijk is, doordat het klonen van de omgeving geen beperking kent. De performancekenmerken voor specifieke workloads zijn daardoor zeer specifiek na te maken. En wanneer de ontwikkeling van de applicatie of software afgerond is, kunnen de resources die hiervoor gebruikt zijn weer ergens anders voor ingezet worden.

Naast voordelen voor test- en ontwikkelomgevingen heeft hyper-converged nog veel meer te bieden. Denk bijvoorbeeld aan een kostenbesparing op energie en vloerruimte, aangezien de hoeveelheid hardware in het datacenter drastisch verminderd wordt.

Meer over hyper-converged is te lezen in het e-book ‘Een hyperconverged-oplossing: waarom?’

Een hyperconverged-oplossing: waarom?

Hyperconverged-oplossingen kunnen helpen om het beheer drastisch te vereenvoudigen en de IT-kosten flink te verlagen. Hyper-converged is dan ook een hot topic, maar wat houdt het precies in en wanneer is de oplossing interessant?

GERELATEERD

Download

Het Grote Cybersecurity-rapport 2017

Het Cisco Cybersecurity-rapport 2017 beschrijft de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT security, de technieken en strategieën van moderne hackers en de meest voorkomende gebreken binnen de beveiliging van bedrijven.

DOWNLOAD

Blog

Breng de kosten van de IT-omgeving omlaag

De afgelopen jaren heeft een aantal ontwikkelingen gezorgd voor een steeds complexere IT-infrastructuur, terwijl er tegelijkertijd op de kosten moet worden bespaard. Hoe kunt u dat het beste doen?

LEES MEER

© 2018 | Algemene voorwaarden | Disclaimer