BLOG

Uw IT-omgeving is flexibel en snel. Maar is het ook goed beveiligd?

Your Future Datacenter

Een IT-afdeling moet aan steeds meer eisen voldoen. We verwachten een snelle levering van diensten, hoge operationele efficiëntie en veel flexibiliteit. Er zijn gelukkig goede oplossingen die u helpen het beheer te vereenvoudigen en de kosten van uw IT flink te verlagen. Een flexibel en snel datacenter is erg fijn, maar vergeet niet de beveiliging van uw IT goed in de gaten te houden. Cybercriminaliteit blijft toenemen en cybercriminelen bedenken steeds weer nieuwe manieren om bedrijven onder druk te zetten, wat grote nadelige gevolgen kan hebben. Zorg ervoor dat u dit niet overkomt.

Cybercrime is met 32 procent een van de meest voorkomende vormen van economische criminaliteit. De dreiging van ransomware, phishing, en andere soorten cybercriminaliteit neemt steeds meer toe. Het gevolg is afpersing, diefstal van persoons- of bedrijfsgegevens en uitval van IT-diensten. Ransomware is een van de meest opvallende vormen van cybercriminaliteit van de afgelopen jaren. Bij dit type malware wordt de toegang tot de computer geblokkeerd en versleuteld met encryptietechnieken. De hackers eisen vervolgens losgeld om de blokkade ongedaan te maken.

Niet goed beschermd? Dan riskeert u datalekken

Het bewaren, bewerken en gebruiken van persoonlijke en zakelijke gegevens levert grote economische voordelen op, maar brengt ook risico’s met zich mee. Zodra gegevens zijn vastgelegd kunnen ze namelijk gewist, gemanipuleerd, gekopieerd of geopenbaard worden. In al deze gevallen spreken we van een datalek, ook wel data breach genoemd.

De Autoriteit Persoonsgegevens kan, bij overtreding van de meldplicht datalekken, een boete opleggen ter hoogte van maximaal 820.000 euro. Het uiteindelijke bedrag zal mede afhankelijk zijn van de moeite die is ondernomen om de datalek te voorkomen. De Europese Commissie en het Europees Parlement hebben echter besloten dat deze wetgeving niet meer aansluit op de vele technologische veranderingen. Daarom is per 25 mei 2018 de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Enkele belangrijke veranderingen:

  • De verordening legt erg strenge sancties op bij verwerkingsverantwoordelijken die de gegevensbeschermingsregels overtreden. De boete kan oplopen tot 20 miljoen euro of vier procent van de wereldwijde jaaromzet.
  • Een deel van de administratieve lasten voor organisaties wordt verminderd. De verplichting om verwerkingen van persoonsgegevens te melden bij de lokale toezichthouders is verdwenen. Organisaties moeten zelf een overzicht bijhouden van al hun verwerkingen van persoonsgegevens.
  • Alle organisaties die persoonsgegevens verwerken, moeten deze op verzoek verwijderen indien aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Gevolgen van slechte beveiliging

Het riskeren van een hoge boete door datalekken is niet het enige gevaar van slechte IT-beveiliging. Wanneer de persoonsgegevens van uw klanten op straat komen te liggen zal ook uw imago schade oplopen. Daarnaast bent u een groot bedrag kwijt aan juridische kosten en loopt u omzet mis door onderbreking van de bedrijfsprocessen. U kunt u voorstellen dat dit een grote impact heeft op uw organisatie. Zorg er daarom voor dat u dit niet overkomt, door uw IT goed te beveiligen.

Wilt u meer weten over hoe u uw IT-omgeving goed kunt beveiligen? Neem dan contact met ons op.

Het succes achter de beveiligingsstrategie van Expo Milaan 2015

Om de veiligheid van alle bezoekers, werknemers, data en applicaties tijdens de Expo van Milaan 2015 te garanderen was een innovatief beveiligingssysteem nodig. Dankzij Cisco hoefde de organisatie zich geen enkele zorgen te maken en kon zij zich richten op de hoofdzaken.

GERELATEERD

Download

Het Grote Cybersecurity-rapport 2017

Het Cisco Cybersecurity-rapport 2017 beschrijft de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT security, de technieken en strategieën van moderne hackers en de meest voorkomende gebreken binnen de beveiliging van bedrijven.

DOWNLOAD

Blog

Breng de kosten van de IT-omgeving omlaag

De afgelopen jaren heeft een aantal ontwikkelingen gezorgd voor een steeds complexere IT-infrastructuur, terwijl er tegelijkertijd op de kosten moet worden bespaard. Hoe kunt u dat het beste doen?

LEES MEER

© 2018 | Algemene voorwaarden | Disclaimer