YOUR FUTURE DATACENTER

Ingewikkelde IT-omgeving? Veel IT’ers komen deze uitdagingen tegen

Your Future Datacenter

De business heeft tegenwoordig hoge verwachtingen van IT. Zo verwachten medewerkers dat de IT-afdeling een snelle levering van diensten verzorgen, de operationele efficiëntie verhogen en meer flexibiliteit creëren. Tegelijkertijd is het één van de eerste afdelingen waarop bespaard wordt en is het beheer van een traditioneel datacenter niet eenvoudig. De IT-afdeling staat dan ook voor een aantal behoorlijke uitdagingen.

Medewerkers op de werkvloer verwachten dat de IT-omgeving klaar is om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen, alles altijd naar behoren blijft werken en nieuwe applicaties snel worden geïmplementeerd. Om aan deze eisen te voldoen, zijn sommige aanpassingen in het datacenter noodzakelijk. De complexiteit van het datacenter neemt hierdoor vaak wel toe. Het vernieuwen en tegelijkertijd het systeem draaiende houden in een complex datacenter is vaak erg lastig.

Nieuwe applicaties implementeren

Het bewaren, bewerken en gebruiken van persoonlijke en zakelijke gegevens levert grote economische voordelen op, maar brengt ook risico’s met zich mee. Zodra gegevens zijn vastgelegd kunnen ze namelijk gewist, gemanipuleerd, gekopieerd of geopenbaard worden. In al deze gevallen spreken we van een datalek, ook wel data breach genoemd.

Storage niet op orde

Organisaties gebruiken bovendien steeds een steeds grotere verscheidenheid aan applicaties en oplossingen, die allemaal beheerd moeten worden. Veel van deze applicaties verzamelen een grote hoeveelheid data, waar de IT-omgeving vaak in eerste instantie niet op berekend is. Naast dat organisaties kampen met een te kort aan storagecapaciteit, lopen IT-afdelingen veelal tegen dezelfde problemen aan wanneer het gaat om datamanagement. Zo wordt data opgeslagen in verschillende storagesilo’s, is de storage footprint groot of wordt de storagecapaciteit niet optimaal benut.

Kosten nemen juist toe

Hoewel bij veel organisaties het budget voor de IT-afdeling afneemt, nemen door de complexiteit in het datacenter de kosten juist toe. Het beheer neemt namelijk al snel te veel tijd in beslag voor een klein team, waardoor het team steeds groter wordt. Dit nieuwe personeel moet dure, aanvullende trainingen volgen en is daarbij nog eens niet inzetbaar om de IT-omgeving te vernieuwen. De kosten gaan dus omhoog, zonder dat er ruimte is voor vernieuwing en innovatie.

Hyper-converged lost de uitdagingen op

Om deze uitdagingen op te lossen heeft de industrie hyperconverged-oplossingen ontwikkeld. In een hyperconverged-oplossing zijn storage, compute en netwerk verenigd in één systeem. Hyper-converged vereenvoudigt het beheer, zorgt voor efficiënt datamanagement en schroeft de performance op.

Wilt u meer weten over hoe u uw IT-omgeving kunt vereenvoudigen? Lees het e-book ‘Een hyperconvergedoplossing: waarom?’

Een hyperconverged-oplossing: waarom?

Hyperconverged-oplossingen kunnen helpen om het beheer drastisch te vereenvoudigen en de IT-kosten flink te verlagen. Hyper-converged is dan ook een hot topic, maar wat houdt het precies in en wanneer is de oplossing interessant?

GERELATEERD

Download

Het Grote Cybersecurity-rapport 2017

Het Cisco Cybersecurity-rapport 2017 beschrijft de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT security, de technieken en strategieën van moderne hackers en de meest voorkomende gebreken binnen de beveiliging van bedrijven.

DOWNLOAD

Blog

Breng de kosten van de IT-omgeving omlaag

De afgelopen jaren heeft een aantal ontwikkelingen gezorgd voor een steeds complexere IT-infrastructuur, terwijl er tegelijkertijd op de kosten moet worden bespaard. Hoe kunt u dat het beste doen?

LEES MEER

© 2018 | Algemene voorwaarden | Disclaimer