YOUR FUTURE DATACENTER

Hoe kan ik snel nieuwe applicaties implementeren?

Your Future Datacenter

Als IT-manager krijgt u regelmatig de vraag om snel een nieuwe applicatie in de lucht te brengen. Toch is het vaak lastig om aan deze vraag te voldoen, doordat de IT-omgeving vol staat met meerdere systemen van verschillende vendors. Het implementeren van een nieuwe applicatie wordt hierdoor een tijdrovend proces en de medewerkers op de werkvloer moeten lang op hun gewenste functionaliteiten wachten. Door gebruik te maken van alles-in-één-oplossingen, zoals hyperconverged-systemen, kunt u dat proces flink versnellen.

Met enige regelmaat worden er nieuwe applicatie op de markt gebracht die het voor medewerkers op de werkvloer eenvoudiger maken om bijvoorbeeld klantcontact te onderhouden, bedrijfsdata te analyseren of gegevens uit te wisselen. Doordat dit het werk van de medewerkers eenvoudiger maakt, zien zij natuurlijk het liefst dat deze applicaties op zeer korte termijn geïmplementeerd worden. Als IT-manager kunt u hiermee voor een grote uitdaging komen te staan.

Meerdere systemen, verschillende vendors

Het snel in de lucht brengen van een nieuwe applicatie is namelijk niet zomaar gedaan. De kans is groot dat de IT-omgeving van de organisatie bestaat uit meerdere racks, waarin meerdere systemen staan van verschillende vendors. Soms vereisen nieuwe applicaties dat de appliance waarop deze geïmplementeerd wordt, voorzien is van de nieuwste software. Echter, wanneer deze appliance geüpdatet wordt, bestaat de kans dat deze niet meer compatibel is met de andere appliances in het rack, waardoor alle appliances geüpdatet moeten worden. En wanneer alle appliances geüpdatet zijn, is de software van verschillende vendors dan nog geschikt voor elkaar?

Tijdrovend

Genoeg reden om eerst te testen of alles nog naar behoren werkt voordat de nieuwe applicatie in de lucht gebracht wordt. Dit maakt het implementeren een tijdrovende aangelegenheid. Daarom is een oplossing waarin een server, storage en netwerk van een enkele vendor geïntegreerd zijn in één systeem efficiënter en eenvoudiger. Zulke systemen worden ook wel hyperconverged-oplossingen genoemd.

Eenvoud en efficiëntie

Met een hyperconverged-oplossing is er slechts één appliance waarop de applicatie geïmplementeerd hoeft te worden. Bovendien is deze appliance afkomstig van een enkele vendor, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over de verbindingen tussen appliances van verschillende vendors. Dit versnelt het proces naar livegang van de applicatie aanzienlijk, waardoor u de medewerkers snel blij kan maken en zelf tijd overhoudt voor andere werkzaamheden.

Wilt meer weten over hyperconverged-oplossingen? Lees dan het e-book ‘Een hyperconverged-oplossing: waarom?’

Een hyperconverged-oplossing: waarom?

Hyperconverged-oplossingen kunnen helpen om het beheer drastisch te vereenvoudigen en de IT-kosten flink te verlagen. Hyper-converged is dan ook een hot topic, maar wat houdt het precies in en wanneer is de oplossing interessant?

GERELATEERD

Download

Het Grote Cybersecurity-rapport 2017

Het Cisco Cybersecurity-rapport 2017 beschrijft de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT security, de technieken en strategieën van moderne hackers en de meest voorkomende gebreken binnen de beveiliging van bedrijven.

DOWNLOAD

Blog

Breng de kosten van de IT-omgeving omlaag

De afgelopen jaren heeft een aantal ontwikkelingen gezorgd voor een steeds complexere IT-infrastructuur, terwijl er tegelijkertijd op de kosten moet worden bespaard. Hoe kunt u dat het beste doen?

LEES MEER

© 2018 | Algemene voorwaarden | Disclaimer