YOUR FUTURE DATACENTER

Een verouderde IT-omgeving vervangen? Kies hyper-converged!

Your Future Datacenter

Bestaande systemen en servers gebruiken totdat deze echt niet meer voldoen is, hoewel aantrekkelijk, niet de beste oplossing om geld te besparen en de concurrentie voor te blijven. Door de IT-omgeving te vervangen met een alles-in-één-oplossing wordt het beheer eenvoudiger, brengt u de kosten omlaag en kunt u sneller voldoen aan verzoeken uit de business.

Werkt u met een verouderde IT-omgeving? Hoewel het aantrekkelijk is om de bestaande infrastructuur zo lang mogelijk te gebruiken, is dit slechts een kortetermijnoplossing. Uiteindelijk krijgt u hierdoor te maken met een complexe omgeving die traag en inefficiënt is. Op de langere termijn is het beter om verouderde servers en systemen te vervangen om de kosten omlaag te brengen en geen achterstand op te lopen ten opzichte van de concurrentie.

Alles-in-één

Een verouderde infrastructuur tijdig vervangen is dus een goede keuze, maar waarmee moet u de IT-omgeving dan vervangen? Er zijn veel oplossingen die het beheer minder complex en kostbaar maken. Een voorbeeld hiervan is een alles-in-één-oplossing, waarin storage, server en netwerk samen geïntegreerd zijn. Hierin is onderscheid te maken tussen converged-oplossingen en hyperconverged-oplossingen. Beide oplossingen zorgen voor minder complexiteit en meer eenvoud in de IT-omgeving. Bij converged infrastructures zit de intelligentie nog steeds in de hardware, waardoor componenten ook individueel ingezet kunnen worden.

De opvolger van converged-oplossingen is inmiddels ook op de markt: hyper-converged. Bij hyperconverged-oplossingen zit de intelligentie niet langer in de hardware, maar in de software. Hierdoor wordt de gehele IT-infrastructuur flexibeler en nog eenvoudiger te beheren.

Snelle IT

Het aanschaffen van een hyperconverged-oplossing heeft een aantal voordelen. De time-to-market is bijvoorbeeld razendsnel. Het beheer is eenvoudig doordat het management centraal gebeurt en niet over de verschillende componenten afzonderlijk. Dit maakt het ook gemakkelijker om snel te voldoen aan verzoeken vanuit de business. Tijdens de ontwikkeling van hyperconverged-oplossingen is rekening gehouden met mogelijkheden voor schaalbaarheid. Hierdoor kunt u eenvoudig en snel uitbreiden en is de IT-omgeving klaar voor de toekomst!

Meer lezen over hyperconverged-oplossingen? Download het e-book ‘Een hyperconverged-oplossing: waarom?’

Een hyperconverged-oplossing: waarom?

Hyperconverged-oplossingen kunnen helpen om het beheer drastisch te vereenvoudigen en de IT-kosten flink te verlagen. Hyper-converged is dan ook een hot topic, maar wat houdt het precies in en wanneer is de oplossing interessant?

GERELATEERD

Download

Het Grote Cybersecurity-rapport 2017

Het Cisco Cybersecurity-rapport 2017 beschrijft de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT security, de technieken en strategieën van moderne hackers en de meest voorkomende gebreken binnen de beveiliging van bedrijven.

DOWNLOAD

Blog

Breng de kosten van de IT-omgeving omlaag

De afgelopen jaren heeft een aantal ontwikkelingen gezorgd voor een steeds complexere IT-infrastructuur, terwijl er tegelijkertijd op de kosten moet worden bespaard. Hoe kunt u dat het beste doen?

LEES MEER

© 2018 | Algemene voorwaarden | Disclaimer