YOUR FUTURE DATACENTER

Breng de kosten van de IT-omgeving omlaag

Your Future Datacenter

De afgelopen jaren heeft een aantal ontwikkelingen gezorgd voor een steeds complexere IT-infrastructuur. Als gevolg hiervan neemt het beheer te veel tijd in beslag voor een klein team, waardoor het team steeds groter wordt. Tegelijkertijd gaat bij veel organisaties het IT-budget omlaag en moet er steeds meer op de kosten worden bespaard. Hoe kunt u dat het beste doen?

Hoewel de budgetten voor de IT-afdeling vaak dalen, wordt er wel meer van de IT-omgeving verwacht. Zo moet de IT-omgeving klaar zijn om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen en moet alles natuurlijk altijd naar behoren blijven werken. Hierdoor zijn sommige aanpassingen aan het datacenter noodzakelijk, waardoor de complexiteit hiervan toeneemt. Vernieuwen en tegelijkertijd het systeem draaiende houden in een complex datacenter terwijl er wel voldoende budget is kan al een uitdaging zijn, laat staan wanneer het budget ook nog eens afneemt.

Verschillende oplossingen

De complexiteit van de IT-omgeving wordt veelal veroorzaakt doordat er in een traditioneel datacenter soms wel twaalf verschillende oplossingen staan die allemaal op een andere manier beheerd worden. Een onmogelijke taak voor slechts één persoon, waardoor het bedrijf vaak meer mensen aanneemt en traint om alle oplossingen te kunnen beheren. Naast dat hierdoor het aantal personen op de loonlijst toeneemt, zijn de aanvullende extra trainingen die zij moeten volgen ook nog eens erg duur. Bovendien is het nieuwe personeel niet inzetbaar om de IT-omgeving te vernieuwen, aangezien zij druk zijn met het draaiende houden van het systeem. Op deze manier gaan de kosten van de IT-omgeving snel omhoog.

Maak de IT-omgeving weer eenvoudig

Door gebruik te maken van een alles-in-één-oplossing zoals hyper-converged, waarbij storage, compute en netwerk geïntegreerd zijn in een systeem, hoeft u als IT-beheerder nog maar een appliance te kennen en te beheren. Het beheer kan hierdoor eenvoudig door één persoon worden gedaan, wat dure trainingen overbodig maakt voor het grootste gedeelte van het IT-personeel. De overige IT-medewerkers zijn nu efficiënter in te zetten aangezien het beheer niet langer al hun tijd opslokt. Zij hebben nu bijvoorbeeld tijd voor nieuwe projecten, het monitoren van kritieke applicaties of het verbeteren van de infrastructuur.

Meer doen tegen lagere kosten

Door de eenvoud en efficiëntie van hyper-converged kan het personeel dus meer doen, tegen lagere kosten. Doordat het bovendien maar om één appliance gaat, en niet om verschillende systemen, bespaart u ook op vierkante meters en energiekosten. Hyper-converged zorgt er daarnaast met een dataplatform voor dat de storage-capaciteit optimaal wordt gebruikt, zodat er geen storage-systemen worden aangeschaft die eigenlijk overbodig zijn.

Wilt u meer weten over hoe hyper-converged zorgt voor meer eenvoud en efficiëntie? Lees dan het e-book ‘Een hyperconverged-oplossing: waarom?’

Een hyperconverged-oplossing: waarom?

Hyperconverged-oplossingen kunnen helpen om het beheer drastisch te vereenvoudigen en de IT-kosten flink te verlagen. Hyper-converged is dan ook een hot topic, maar wat houdt het precies in en wanneer is de oplossing interessant?

GERELATEERD

Download

Het Grote Cybersecurity-rapport 2017

Het Cisco Cybersecurity-rapport 2017 beschrijft de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT security, de technieken en strategieën van moderne hackers en de meest voorkomende gebreken binnen de beveiliging van bedrijven.

DOWNLOAD

Blog

Breng de kosten van de IT-omgeving omlaag

De afgelopen jaren heeft een aantal ontwikkelingen gezorgd voor een steeds complexere IT-infrastructuur, terwijl er tegelijkertijd op de kosten moet worden bespaard. Hoe kunt u dat het beste doen?

LEES MEER

© 2018 | Algemene voorwaarden | Disclaimer